til start

Velkommen til Kennel Arpege
Jytte Møller Tarnow.





Vi er en familie der lever sammen med vores hunde og elsker dem over alt på jorden. Vi har tidligere haft chow-chow og fik så blodhund. Vi har haft 1 kuld blodhundehvalpe og har så siden haft dem som sporhunde/familiehunde. I dag har vi opdræt af engelsk bulldog på et begrænset niveau, da vi ønsker at være noget for vores hunde og de hvalpe vi opdrætter.

For mig og min mand Jørgen er det vigtigt at holde fast i en bestemt blodlinie, så man kan sætte sit præg på racen, og man kender sit avlsmateriale. Jeg ved hvad der ligger bag mine tæver og hanner, og kan derved forsøge at rette op på evt. fejl ved at vælge den rette partner - og så håbe på at dennes ejer er ærlig og oplyser om hvad der evt. kan ligge af sygdom i linierne bagved. Man kan aldrig gardere sig 100% men man kan ihvertfald gøre sit bedste ved at undgå at fordoble fejl. Vi avler til fordel for sundhed F.eks. har vi nu i over 25 år avlet engelsk bulldog og kun haft 1 kuld med en kryptorchid hanhund, og vi er den kennel der gennem tiderne som har haft flest gamle hunde på Bulldog-Klubbens alders topti.


Her bor vi - langt ude på landet

 

Vi åbner vores hjem for alle som seriøst er interesseret i at købe en hvalp fra vores opdræt og vi vil helst have besøg af hele familien inden vi har hvalpe, så man kan se de voksne hunde og ikke bliver distraheret af et kuld bedårende hvalpe. Det er vigtigt at man kan lide den tæve som evt. skal være mor til ens kommende hvalp.
Hos os er vores hvalpe en del af vores hjerteblod og vi gør alt for at de får den bedste start i livet. Hvalpene bliver socialiseret med andre hunde, børn og mennesker - de får den bedste mad vi kan købe (barf produkter - helst økologisk). Den nye familie får lov til at besøge hvalpene så tit de vil efter hvalpene har fået øjne.

Vi afleverer hvalpen hos de nye ejere - uanset hvor de bor i landet, da det er meget vigtigt for os at overgangen til et nyt hjem/familie bliver så skånsom som muligt. Vi får afleveret hvalpen ser at den er tryg og falder i søvn og så kører vi hjem igen og har det godt med at have set hvor den nu skal bo.
Alle hvalpe bliver leveret med en stamtavle udstedt af Dansk Kennel Klub og en købsaftale fra Dansk Kennel Klub, EU-pas og, sundhedsbog. Hvalpen får et tæppe med fra hvalpekassen og så det foder som den er vant til. Hvalpen har fået ormekur 3 gange inden den bliver afleveret og den er vaccineret mod hundesyge, parvovirus, kennelhoste, m.m. og en sundhedsattest fra dyrlægen. Der ud over står vi til rådighed med hjælp og vejledning for alle spørgsmål som måtte komme, ligegyldig hvor gammel hunden er blevet. Vi hjælper vores hvalpe gennem hele livet, hvis de skulle komme i problemer på grund af allergi, skilsmisse eller lign. og bliver nødt til at skifte hjem. Vi tager hvalpen/hunden tilbage, så den undgår at havne på et internat eller endnu værre blive aflivet. Uden at overdrive er vi nok nogen af de eneste der gør dette.

Mit motto er: "Du skal hele tiden prøve at gøre næste generation endnu bedre". Jeg beholder næsten altid selv en hvalp fra de kuld jeg laver - derfor laver jeg ikke så mange 1 til 2 kuld om året. Jeg arbejder med nogle af de bedste blodlinier i mit opdræt og vælger avlshanner ud med stor omhu, hvilket kan betyde, at jeg somme tider skal køre langt for at bruge den rigtige han til mine tæver.

Lidt historie:
Jeg har haft kennelmæke siden 1987, men haft hunde fra jeg var 14 år, hvor mine forældre gav efter for min plagen om at få en hund, og gav mig en hundehvalp i konfirmationsgave, og så har jeg haft hund lige siden. Mit store ønske dengang var at få en blodhund, men det synes mine forældre ikke passede til et rækkehus i Søborg, så det blev til en sølvgrå minipuddel.

Da jeg mange år senere fik eget hus købte jeg en blodhund, min mand havde bragt to voksne chow-chower med, og da chow'erne døde p.g.a. alderdom ville vi gerne have en "lille" robust hund igen, men bare ikke en med stor pelspleje. Derfor faldt valget på Engelsk Bulldog. Vi begyndte at gå på udstillinger for at se på dem, og blev fanget af bulldoggens udstråling. Vi ringede til et par opdrættere og fik den besked, at vi da kunne blive skrevet op - der var nemlig 3 års ventetid. Så pludselig fik vi i 1989 lov til at købe en tævehvalp Bak's Easy Star på 4 mdr. og vi var jo lykkelige, hun opfyldte alle de forventninger vi havde til en engelsk bulldog.

a

Desværre blev hun ikke ret gammel, og døde inden hun var 1 år gammel. Vi var dybt ulykkelige og anede ikke hvordan vi skulle komme videre. Opdrætteren var utrolig hjælpsom og gjorde alt for at vi skulle få en bulldog igen. Og langt om længe lykkedes det at få lov til at købe en voksen bulldogtæve hos en anden opdrætter. Vi var lykkelige og lovede selvfølgelig at udstille hende og lave et kuld hvalpe på hende i samråd med opdrætteren, som så også skulle vejlede os med hensyn til hvilken han vi skulle bruge til hende.

c
DKCH Smiley's Princess Daisy

I løbet af ganske få udstillinger var hun dansk champion og så kørte vi til Stuttgart for at få hende parret med en engelsk import Bullzay Sandy MacNab - som var kåret som Bulldog of the year 1986 i England. Og sådan begyndte vores liv med engelsk bulldog, noget vi aldrig har fortrudt. Vi har fået nogle utrolig dejlig hvalpe efter Smiley's Princess Daisy og hun er stammoder til langt de fleste af de bullere vi har hos os i dag.

 

b

DKCH Smiley's Princess Daisy og Bulldog of the Year 1986 Bullzay Sandy MacNab, de fik 3 hanner og 1 tæve, og vi beholdte Arpege's Ambrosius og Arpege's Afrodite


Arpege's Afrodite, Ambrosius, Angus og Prince Albert

Arpege's Ambrosius blev dansk Champion og klubvinder som senior og veteran. Han døde i en alder af 12 år og 3 måneder